Not signed in (Sign In)

Vanilla 1.1.9 is a product of Lussumo. More Information: Documentation, Community Support.

    •  
      CommentAuthoraef110
    • CommentTimeOct 28th 2010 edited
     
    Hello,

    Web Export Beta 2 was working fine for me when image tags suddenly stopped exporting for all documents and files. For each image tag I now get a "No reference found" error.

    I'm formatting the tags the same way as before and am certain that I haven't changed anything. In the notes pane I use the proper markup:

    <<image_name-GRAPHIC-image caption>>

    In the text I refer to the image thus:

    <<image_name>>

    Can anyone enlighten me? Has my exporter been corrupted and should I reinstall it? Or am I missing something?


    Many thanks,

    Albert
    •  
      CommentAuthorgoetz
    • CommentTimeOct 28th 2010 edited
     

    Can you send a sample project that exhibits this behavior to support@the-soulmen.com so we can have a look at it?
    I don't think the Exporter has been corrupted, unless you've changed something in the Info.plist file of the Template (which I presume you didn't).

    Götz

    •  
      CommentAuthoraef110
    • CommentTimeOct 28th 2010
     
    Hi Götz,

    Thanks for your quick reply. I just emailed my files to your support email address, with added explanations. (I did slightly change XHTML.plist in the Snippet template, although it worked perfectly well for months and suddenly stopped working.)


    Best,

    Albert
    •  
      CommentAuthorgrzeg
    • CommentTimeNov 25th 2011
     
    Hi
    I have the same problem

    I wrote in notes:
    [[myImage-here the picture?-see above]]

    in the text:
    [[myImage]]

    When I try export as a WordPress Snippet i got an Alert: No reference found for "myImage".

    I have defined Inline Style with [[ ]] as action Link

    XHTML Snippet works OK, so I may workaround the problem, but I think prbobably it's a bug.

    Other question is: Is it possible to put an URL in notes instead of picture to get an image tag with a link to picture?
    When I just remove image nad put URL it doesn't work (No reference found for "myImage"). It would be usefull eg. in the case when I have pictures on the server that I want to put in the blog note.

    BTW: I've just bought Ulysses today, and at now try to use it for blogging (in WordPress). I am really impressed. Well done!
    •  
      CommentAuthorgoetz
    • CommentTimeNov 25th 2011 edited
     

    Yes, this is indeed a bug (thanks for noticing it!). Fortunately, it was easy to find and to fix (the fix will be part of the next release).
    You can actually fix this bug yourself. Here's how:
    1. Select "Manage..." in the Template selection menu.
    2. Select the WordPress Snippet from the list and click "Duplicate" (the copy of the Template is now automatically selected.)
    3. Click the Edit... button.
    4. Select the last tab ("Actions").
    5. Select the Inline Style "Image".
    6. On the right side, you basically need to switch the values of "Expected Text Format" and "Expected Note Format" (that was the bug). So select the whole text in "Expected Text Format" and cut & paste it to "Expected Note Format". Select the "Expected Text Field" text field and double-click the placeholder "key" in the panel so that it will appear in the field.
    Finally, press Close twice. You now have your customized Template (without the bug).

    In the same way, you can also adjust your (custom) Template to use URLs instead of inserted pictures. Expected Text Format would be identical, in Expected Note Format you would need to remove the image.data placeholder (simply click on it and press backspace) and replace it by a regular path placeholder (simply type {{path}} and that's it). Similarly, you need to adjust the Result text field (replace the image.path placeholder by {{path}}).

    That sounds all a bit complicated but in reality it's not (I hope). Ulysses also includes a comprehensive help section on the Web Export, which you can also find online.

    BTW: I've just bought Ulysses today, and at now try to use it for blogging (in WordPress). I am really impressed. Well done!

    Great to hear that!

    •  
      CommentAuthorgrzeg
    • CommentTimeNov 25th 2011
     
    Thank You for such quick answer. I will try!

    Greetings!
    •  
      CommentAuthorurbanbike
    • CommentTimeNov 26th 2011
     
    Pour ma part, j'aimerais **surtout** qu'Ulysses me permette de lier mes images à mon texte par des références externes comme le permet Byword sur Mac…

    Genre comme en *Markdown* :

    ``![title](file://localhost/Users/Me/Documents/folder/mypicture)``

    Cela éviterait d'alourdir inutilement le dossier de travail d'Ulysses et de dupliquer mes images.

    Je bosse actuellement sur un livre qui devrait comporter près de 500 copies d'écran…
    à 200 Ko en moyenne, quelques craintes légitimes se font jour…
    •  
      CommentAuthorgoetz
    • CommentTimeNov 26th 2011
     

    Unfortunately, I can only speak English and German, so I'll answer the rest in English.

    To change the image style in the Markdown Snippet Template, you can simply duplicate the Template and adopt the "Link" Inline Style Action. That means, select the "Manage..." menu item in the Template popup button, duplicate the Markdown Template, click on "Edit...", and select the last tab ("Actions"). Then, click on the "Link" Inline Style Action in the list on the left, click the "Gear" symbol on the bottom and select "Duplicate Style". You can now rename the new Style Action and adjust the "Result" text field. Simply putting an exclamation mark (!) before the square bracket should suffice here. Click Close twice. You can now use this new Style Action for your projects.

    I hope that helps. You can also read the Web Export Help for more information (unfortunately, the Help is only available in English).

    Götz